Sukob migranata u Bihaću: Libijac bježao od Marokanaca i Pakistanca pa pucao iz plinskog pištolja

Foto: Oslobođenje

U ranim jutarnjim satima izbila je svađa pet migranata koji su bili smješteni u jednom privatnom objektu u Bihaću, gdje su boravili jedan Pakistanac, tri Marokanca i jedan Libijac. S obzirom da se sukob preselio u obližnju ulicu, uznemirio je i lokalno stanovništvo.

Kako je za Oslobođenje kazao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a Ale Šiljdedić u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih.

– Prema izjavi jednog svjedoka 27. godišnji Libijac je upotrijebio plinski pištolj i ispucao jedan hitac, nakon čega su ih građani i zadržali do dolaska policije. Svih pet lica je lišeno slobode. Pronađen je i navedeni pištolj. Osoba koja je koristila pištolj branila se od napada četvorice migranata koji su boravili sa njim u privatnoj kući. Nakon svađe u toj kući, oni su njega ganjali nekih stotinjak metara i sustigli ga u Ulici Midžića mahala gdje je i došlo do obračuna, istakao je Šiljdedić.

Dodao je da su sva lica zadržana u policijskim prostorijama radi kriminalističke obrade, prenosi Oslobođenje.

– Tužilac je okarakterisao ovo djelo kao nasilničko ponašanje. Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti vezane za ovaj događaj. Tokom naguravanja u pomenutoj ulici jedan izlog je razbijen, naveo je Šiljdedić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime