Roditeljska pažnja: Uskoro na tržištu igrica koja potiče ekstremno nasilje i seksualno zlostavljanje

Foto: Rape Day / STEAM

Ovih dana na tržištu bi se trebala pojaviti do sada najbrutalnija igrica za platformu Steam, najvećeg distributera video igara, koji još uvijek radi na analizi sadržaja. U javnost su “procurili” eksplicitni inserti iz igrice u kojima se vide prizori ekstremnog nasilja i seksualnog zlostavljanja.

U prvoj verziji prisutna su bila brutalna ubistva, silovanje, nekrofilija i incest, a u jednoj se prikazuje i smrt dojenčeta. Te scene su, pod pritiskom distributera izbačene, međutim i kadrovi koji su preostali su dovoljni da se igrica nađe na udaru kritika.

Igra “Rape Day”, prema informacijama iz svijeta igara, vjerovatno će ugledati svjetlo dana. Igra smješta igrača u postapokaliptično okruženje u kojem Zemljom vladaju zombiji. Oni također siluju djevojke kroz radnju, no proizvođač tvrdi da ste upravo vi “najbrutalniji silovatelj u gradu”.

– Iritirajte, ubijajte i silujte žene kako napredujete kroz radnju. Oko vas je opasan svijet bezakonja – naglasio je proizvođač čiji je identitet zasad tajna, a svijetu se predstavlja kroz ime Desk plant.