Tokić: Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika

Foto: www.novi-vjetar.com

Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić smatra da je bosanski orjentisanog biznismena Slavišu Krunića ubila politika totalitarnog režima Milorada Dodika, saopćeno je iz tog pokreta.

– Ubistvo Slaviše Krunća, banjalučkog biznismena koji se politički suprotstavljao vladajućoj oligarhiji Milorada Dodika i njihovoj politici rušenja države BiH je kontinuitet sistematskog obračuna vladajućeg režima u manjem bh. entitetu sa svim političkim neistomišljenicima.

Nakon protjerivanja ili onemogućavanja normalnog života nesrpskom stanovništvu o ovom dijelu BiH te kontinuiranoj politici srbizacije i pravoslavizacije u svim sferama života, uz otvoreno veličanje presuđenih ratnih zločinaca i njihovog djela genocida nad Bošnjacima, srpski neofašizam ulazi u posljednju fazu obračuna sa sunarodnjacima koji ne podržavaju logiku totalitarizma: jedan vođa, jedan narod jedna teritorija – izjavio je Tokić.

On smatra da će, ukoliko međunarodne institucije zadužene za provedbu Mirovnog sporazuma i institucije države BiH ne spriječe dalju Dodikovu politiku diktature i srpskog neofašizma, stabilnost i mir u Evropi će biti ozbiljno ugroženi, s realnim pretpostavkama i oružanih sukoba.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime