Recept dana: Topli sendvič od sira i tajnog jesenskog sastojka

Foto: Thinkstock

Klasičnom toplom sendviču od sira, popularnom grilled cheese, dodajte omiljeni jesenski plod kako biste uživali u posve drugačijim, još slasnijim okusima…

Ostatke od pečenja tikve možete iskoristiti na fantastičan način – u slasnom sendviču.

Dodajte malo sira i omiljenih dodataka, a zatim sve bacite na grill tavu. Pecite dok hljeb ne poprimi zlatnu boju i lijepu, hrskavu koricu. I to je to!

Sve što vam treba jest manji omjer pečene tikve koja vam je ostala od ručka prethodnog dana, nekoliko kriški hljeba i omiljeni sir. Naravno, kombinaciji možete dodati i sastojke poput slanine, čilija i začinskog bilja. S tikvom će se odlično složiti i dimljena crvena paprika, prenosi Gastro.hr

Na tavi najprije otopite kockicu maslaca, dodajte krišku hljeba na koju ste dodali tikvu, dodajte sir i dodatke, a zatim je poklopite drugom kriškom hljeba koju ste s obje strane premazali maslacem.

Sendvič pecite oko četiri minute na laganoj vatri, preokrenite ga pa ga isto toliko vremena pecite i s druge strane. Poslužite ga vrućeg kako bi se sir još uvijek rastezao, a dodati možete i svježe povrće po želji ili umak od grčkog jogurta ili kečapa

Dobar tek!