Detalji tragedije u Knjaževcu: Djed mislio da mu je jedan unuk ubio drugog, pa ispraznio šaržer

Foto: Ilustracija

Nenad Ronić (63) iz Knjaževca ispalio je 29 metaka na muža, sinove i snahu svoje kćerke, jer je bio bijesan zbog tuče svog unuka od kćerke i unuka od sina.

Ronić je krvavi pir počinio u nedjelju oko 21 sat, kada je hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38) i njegovog sina, a svog unuka, Ivana Ronića (19), dok je teško ranio drugog unuka Bendžamina (15) i suprugu ubijenog Ivana Romanu (20).

Nezapamćeni zločin dogodio se u kući Nenadove kćerke Monike, gdje je ubica došao pošto je čuo da se njegov unuk Ivan, Monikin sin, potukao sa svojim bratom od ujaka.

– Nenad je udovac. Ima dvije kćerke i jednog sina. Kćerka Monika živi u Knjaževcu, druga kćerka i sin u Njemačkoj. Kobnog dana iz Njemačke mu je došao sin Siniša sa porodicom. Sinišin sin se potukao s bratom od tetke Ivanom. Djeda Nenad je to saznao, dohvatio automat i otišao kod kćerke Monike – kaže komšija Božin Simić.

– Nenadu je neko rekao da je Ivan ubio svog brata. Njega je to toliko razbesnilo, pa je sjeo u auto i otišao do kćerkine kuće, koja se nalazi nekoliko ulica dalje od njegove. Čim je ušao u dvorište, rekao joj je: “Tvoj sin je ubio mog unuka!”. Kćerka ga je ubeđivala da je to laž, ali on je nije slušao. Ponovo je sjeo u auto, otišao kući, uzeo pušku i vratio se kod kćerke. Čim je ušao, počeo je da rešeta po dvorištu. Rođenoj kćerki je ubio muža i sina, dok joj je snahu i drugog sina ranio. Bio je pijan – kazao je.

Veći masakr spriječio je komšija Miloš Stefanović, koji je čuo rafale i pomahnitalom ubici oteo pušku.

– U kćerkinu kuću je došao s “kalašnjikovom”, ukućani su bili u dvorištu, a on je krenuo da puca. Naseljem su odjekivali rafali, a ja sam čuo i dotrčao. Preskočio sam ogradu, prišao sam Nenadu s leđa i dohvatio pušku. Oteo sam je, a Nenad je pobegao. Pogledao sam pušku, u njoj je ostao samo jedan metak, a unutra staje 30 komada – prepričava dramu komšija Stefanović i dodao da se takva tragedija ne pamti.

Komšije pričaju da je Nenad ubrzo posle dvostrukog ubistva i ranjavanja uhapšen.

Zukan Stefanović, otac ranjene Romane, kaže da je tačno da su se Ivan i brat potukli i da se ubrzo sve smirilo.

– Rastavili smo ih i otišli kući. Posle sat i po vremena došao je deda i upucao cijelu familiju. Ranio je moju kćerku, a njenog muža je ubio. Romana je operisana . rekao je Zukan.

Ubijeni Ivan i njegova ranjena supruga Romana postali su roditelji prije manje od mjesec dana.

– Romana se porodila krajem juna. Ona i Ivan dobili su sina. Dijete neće upoznati oca, nadamo se da će barem majka preživeti – kažu komšije.

Ranjeni Bendžamin je izrešetan po nogama, dok je Romani metak prošao kroz stomak i zaglavio se u lijevom kuku.

Radomir Pavlović, otac ubijenog Jastreba Asanovića, kaže da su svi znali kakav je Nenad.

– Svi smo znali kakav je moj prikan Nenad, ja s njim godinama nisam ni govorio. Nenad je uvijek, kad popije, izazivao tuču, nema s kim se nije dokačio. Ko zna koliko je puta dolazila policija zbog njega – priča Pavlović.

Saša Asanović, rođak ubijenog Jastreba kaže da ga je Nenad ranije jurio pištoljem.

– Nenad je mene prije desetak godina jurio pištoljem da me ubije. Pokušao je i kolima da me pregazi – priča Saša.

Ispred kuće uhapšenog Nenada Ronića juče je dežurala policija.

– Policajci čuvaju kuću da je mi ne bismo uništili. Razbili bismo je, zapalili, kamenovali. Čuli su da ćemo kuću ovog monstruma sravniti sa zemljom, pa je sad obezbjeđuju – kažu okupljene komšije.

Inače, novinari nisu pronašli Sinišu, Nenadovog sina iz Njemačke, kao ni unuka s kojim se ubijeni Ivan potukao. Komšije pričaju da su se oni sklonili posle masakra, prenosi Telegraf.rs.

1 komentar

  1. Tužno i pretužno ?

    Da zaokružimo…Nema države… Da se ide u zatvor za ovakvo oružje i tuca kamen 5 godina svi bi ga vratili…

    Kad ste čuli da se ovakvo što u ex YU dogodilo…A i onda je bilo moguće sakriti automat ali i isto tako na GOLI otići zato….

    Prestrašno ?

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime