Tužilaštvo objavilo detalje ubistva Nine Ivankovića: Pucala nakon svađe, slomljenih nogu stigla do Bugojna

Sunita Hindić u kolicima unesena u Tužilaštvo/Screenshot

Odbrana osumnjičene za ubistvo vlasnika ‘Vile Ivanković’ Nine Ivankovića Sunite Hindić, koju zastupa advokatica Nada Dalipagić, u zakonskom je roku uložila žalbu na rješenje o pritvoru i čeka se odluka kaznenog vijeća Kantonalnog suda u Mostaru, javlja N1.

Kako navode iz Tužilaštva, Sunita Hindić se sumnjiči da je ubistvo počinila 4. oktobra 2019. godine.

“Naime, Sunita Hindić se sumnjiči da je dana 4. oktobra 2019. godine, oko 7.15 sati u ugostiteljskom objektu ‘Vila Ivanković’ u naselju Buna kod Mostara, nakon što je došla do ugostiteljskog objekta ‘Vila Ivanković’ vlasništvo Nine Ivanković, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušavši u sobu u kojoj je isti bio, verbalno se sukobila sa Ninom Ivankovićem. U jednom trenutku htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega. Od zadobivene prostrijelne rane oštećeni Nino Ivanković je obilno iskrvario, a kao posljedica nastupila je smrt oštećenog na licu mjesta”, saopćeno je iz Tužiteljstva.

Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila mjesto događaja, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa.

Također, i uprkos povredi, odnosno prelomima obje noge, Hindić je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

“Zbog okolnosti koje ukazuju na to, da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bijega, Kantonalni sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj. Kantonalni tužilaštvo u saradnji sa MUP-om HNK-a nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo”, zaključeno je u saopćenju Tužilaštva.