U knjizi otkriveni detalji iz života Hugh Hefnera: Jedna žena ga je prevarila, imao je homoseksualno iskustvo

Prošlo je tačno dvije godine otkako je preminuo prorok hedonizma i osnivač Playboya Hugh Hefner. Zahvaljujući razgolićenim naslovnicama Playboya mnoge poznate glumice i muzičarke stekle su popularnost, a njegov život obilježili su mnogi zanimljivi trenuci.

Nakon srednje škole otišao je u vojsku i oženio se s Mildred Williams. Supruga mu je priznala da je tokom njegova služenja u vojsci imala ljubavnu aferu.  Priznao je da je to bilo najgore što je čuo u životu, ali njegova supruga isto tako nije se protivila tome da on švrlja okolo.

U jednom je intervjuu priznao da nikada nije varao suprugu, ali je zato sve to nadoknadio poslije braka i tvrdio je da je spavao s više od hiljadu žena.

U braku, u kojem je dobio sina Davida i kći Christie, izdržao je deset godina. Hefner se tri puta ženio i imao je pet životnih partnerica te ima četvero djece. Njegova kći Christie 1988. godine postala je izvršna direktorica Playboya, a nakon što je 2008. dala otkaz dijelu zaposlenika i uvela određene novosti, otac je maknuo s te funkcije. Tvrdio je kako je još prije osnivanja Playboya Hefner imao velike seksualne apetite.

Već tada je pristao na poziv da vodi ljubav s još dvije osobe, a pristao je i na seks s muškarcem. Njegovo homoseksualno iskustvo dogodilo se jednom i to kada mu je u jednom baru prišao nepoznati  muškarac i predložio mu da ga oralno zadovolji, na što je Hefner pristao. Navodno nije požalio zbog tog iskustva, ali nije ga toliko oduševilo i  više se nije upuštao u seksualne odnose s muškarcima.

Autor knjige “Mr. Playboy: Hugh Hefner and the American Dream” piše da je Hug završio u krevetu s vlastitim bratom i njegovom suprugom. Iako sam javno nikada o tome nije pričao, kada je knjiga izašla, rekao je da je zadovoljan napisanim i da je sve istinito.  Knjiga je otkrila i kako je 1977. godine Hefner bio blizu smrti dok se ispod plahti igrao s jednom od Playboyevih zečica.

Naime, Hefner je odlučio stvar začiniti uz pomoć jedne seksualne igračke i uskoro se počeo gušiti, a zečica je primijetila da je Hugh igračku progutao i da se guši. Lupila ga je nekoliko puta po leđima, igračka je izišla i spasila mu je život.

Umirovljene zečice medijima su ispričale kako u vili, uz zabave i seks, postoje i  pravila kojih se sve zečice moraju pridržavati. Djevojke nisu smjele napuštati vilu poslije 22 sata, a ako bi to učinile, Hefner bi im oduzeo hiljadu dolara džeparca. Hefner je, pričaju zečice, volio imati kontrolu nad svime i nije htio da se djevojke bavi bilo čime drugim i zato im je osigurao zdravstveni zaštitu, frizere, šminkere, plastične hirurge… U treći brak ušao je 2012. s 60 godina mlađom Crystal Harris.

Najpoznatiji plejboj na svijetu preminuo je prije dvije godine prirodnom smrću u 91. godini okružen prijateljima u svojoj vili na Beverly Hillsu. Zauvijek zahvalan Marilyn Monroe, još je 1992. godine za 75 hiljada dolara kupio grobno mjesto na groblju Westwood Memorial Park, na kojem počivaju najveće hollywoodske ikone, uključujući i njegovu prvu muzu. Hef je pokopan tik do nje. Premda njegov stil života mnogi ne opravdavaju, nepobitno je da je promijenio svijet vodeći se svojim prepoznatljivim motom: “Život je prekratak da biste živjeli tuđi san.” Svoj san Hef je živio do posljednjeg daha.