(FOTO) Identifikovan osumnjičeni za ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići: Pucao u policajce, a potom izvršio samoubistvo

Od posljedica upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T. 1980 godište, dok je, takođe ženska osoba, inicijala S.M. 1960 godište zadobila teže tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju i van je životne opasnosti.

PROČITAJTE I OVO: Uposlenica KJKP Park ranjena slučajno: Poznat identitet žene ubijene u Nedžarićima

Uviđaj kojim su rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je završen u 11:30 sati, te je nakon toga uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja ulicom Aleja Bosne Srebrene koje je bilo u prekidu od momenta izlaska policijskih službenika na mjesto događaja.

PROČITAJTE I OVO: U pucnjavi u sarajevskom naselju Nedžarići preminula jedna osoba

“Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom momentu, kvalifikovanih kao Ubistvo iz člana 166 i Izazivanje opće opasnosti sa težom posljedicom iz člana 323 KZ FBIH, policijski službenici su identifikovali mušku osobu koja je osumnjičena za ista, inicijala N.Č., te intenzivno preduzimaju mjere i radnje na njenom lociranju i lišenju slobode”, naveli su prethodno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Prema posljednim informacijama, isti je lociran u efikasnoj akciji policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo, te je u jednom momentu pucao iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima, kojom prilikom nije niko povrijeđen, a kad je primjetio veći broj policijskih službenika izvršio je samoubistvo.