Učenici i kolege se oprostili od uposlenica OŠ Kovačići: Tek sa gubitkom najbližih postajemo svjesni prolaznosti života

Foto: Senad Gubelić/Oslobođenje

“Kada nam odlazi neko drag ne boli smrt, već boli sve ono što ide poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena, bole riječi koje nismo mogli reći, a mogli smo. Bole suze, bole uspomene, bole uspomene. Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt, već život koji je mogao još da traje a ugasio se”.

Ovim riječima na komemorativnoj sjednici upriličenoj povodom tragične pogibije Lejle Sadiković, Merime Balkić, Mine Kadrić i Almine Ćorović u ime kolektiva OŠ Kovačići oprostile su se Aida Smailagić i Nataša Milaković, piše Oslobođenje.

Sala Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, bila je premala da primi sve one koji su došli na komemorativnu sjednicu, da se posljednji put oproste od učiteljice Lejle, pedagogice Merime, Mine, koja je za sve imala toli osmijeh i Almine, koju su svi pamtili po dobroti.

“Sada, kada su vaša srca prestala da kucaju, ostaju nam uspomene na zajednički rad, priče i druženje, priče i šale, ostaju nam uspomene na dobre i plemenite duše, ljude velikog srca. Mi koji smo ostali bez vas, ostali su nam zajednički neispunjeni planovi, neostvarena nadanja i nedosanjani snovi. Od svega ostaje nam samo tuga, bol u duši i srcu, ostaju suze, uspomene na neizmjerno drugarstvo”, kazale su kolegice nastradalih žena.

Nihada Čolić, u ime Udruženja učitelja kazala je da je u ovom trenutku teško naći riječi.

“Svi mi recept za sreću tražimo sami gledajući u budućnost, nadajući se uvijek boljim, ljepšim i sretnijim vremenima. O kraju gotovo da i ne razmišljamo. Tek sa gubitkom najbližih postajemo svjesni prolaznosti života. Smrt uvijek doživljavamo kao nešto subjektivno. Ugasila su se četiri plemenita života i odnijela sve njihove vrline, snagu, upornost, dobrotu… U nama je bol, nevjerica, tuga i nemoć. Život će se nastaviti, vrijeme će se nastaviti, sati, dani i godine će proći, ali djela ovih vrijednih i omiljenih učiteljica ostaviće vječno u vremenu i prostoru dubok trag svima nama koji smo ih poznavali”, rekla je Nihada Čolić.

Ona je za preminulu učiteljicu Lejlu Sadiković istakla da je bila profesionalac, zaljubljenik svog posla i istaknuti član Udruženja učitelja.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime