Uhapšena tri migranta zbog sumnje na razbojništvo

Foto: ilustracija

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je trojicu migranata zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo nad dvadesettrogodišnjakom iz te općine.

Slobode su lišeni Y.S. (2000.) i L.E. (2000.), državljani Alžira, te A.M. (2000.) iz Palestine.

-Utvrđeno je da su osumnjičeni protekle noći nanijeli povrede oštećenom u njegovoj kući, nakon čega su od njega otuđili određene predmete – saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica ispitaju i da se preduzmu potrebe mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela razbojništvo, te da se utvrdi eventualno postojanje drugih krivičnih djela.

Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenim bit će preduzete pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te su o svemu obaviješteni i službenici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Odjeljenja za poslove sa strancima-terenska kancelarija Banja Luka.

Na području Policijske uprave Gradiška u proteklih nekoliko dana prisutni su migranti u pokušaju da se domognu zemalja Evropske unije.

Tokom jučerašnjeg dana zatečeno je 15 ilegalnih migranata, najviše iz Sirije.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime