Uposlenica KJKP Park ranjena slučajno: Poznat identitet žene ubijene u Nedžarićima

Foto: Senad Gubelić/Oslobođenje

Aldijana Hamza izjavila je da može potvrditi da je ranjena žena uposlenica KJKP Park koja se nalazila na parkingu isprede firme, te da se pretpostavlja da je slučajno ranjena zalutalnim metkom.

Jedna žena smrtno je stradala, dok je druga ranjena, i nalazi se van životne opasnosti, u pucnjavi koja se jutros dogodila u sarajevskom naselju Nedžarići, u blizini rasadnika koji pripada KJKP Park.

Iz izvora bliskih istrazi Oslobođenje nezvanično saznaje da je navodno ubijena Sanela Trstena, a ranjena Senada Muhić.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo Mirze Hadžiabdić, na mjesta događaja su, pored policijskih službenika, izašli i tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovode uviđajem.

Budući da se pucnjava dogodila u blizini objakta KJKP Park, u medijima se pojavila informacija da je ubijena jedna uposlenica KJKP Park, a ranjena njena kolegica.

Međutim, glasnogovornica ovog preduzeća Aldijana Hamza izjavila je za Fenu da može potvrditi da je ranjena žena uposlenica KJKP Park koja se nalazila na parkingu isprede firme, te da se pretpostavlja da je slučajno ranjena zalutalnim metkom.

Hamza je također kazala da u ovom preduzeću nemaju spoznaja o identitetu ubijene osobe te da se ubistvo dogodilo izvan objekata KJKP Park.