Vatre ivanjske

Intrige, ljubav i grčevita borba likova za ono što im pripada

Mlada doktorica Ana Kolar, nakon iznenadne smrti svoje pomajke Tilde, dolazi u živopisno mjesto Ivanje vođena željom da tamo pronađe odgovore na pitanja o Tildinom tajanstvenom životu, kao i da otkrije istinu o velikom imanju i vinogradu koje je naslijedila. Upoznaje udovca Viktora, ne sluteći da je on sin samoprozvanog vlasnika njenog imanja.

Ana se sukobljava s Božom Magdićem, kojem je Tilda, prije više od dvadeset godina iz neobjašnjivih razloga, prepustila vođenje imanja. Međutim, Anino srce osvaja Božin sin Viktor. Ana i Viktor uvjereni su da će se za svoju ljubav moći izboriti, uprkos zlobnim uplivima zle Božine žene Elene i njene ljubomorne kćeri Klare.

Istovremeno se u Ivanju, nakon mnogo godina razdvojenosti, ponovo susreću dvije sestre, Elena i Dinka, ali i njihova zajednička ljubav iz mladosti, Petar Kolar. Dinka, sada uspješna advokatica udata je za ambicioznog Patrika Vidana, nikada nije preboljela Petra, a njen povratak u rodno mjesto poljuljat će Elenine planove. Osim što će se svim silama truditi sakriti grijehe iz prošlosti i zagorčati život sestri, Elena će istovremeno dati sve od sebe da osvoji svoju nikada prežaljenu ljubav, Petra.

Uprkos problemima koje u Ivanju zatiče, Ana osjeća da je sudbinski povezana s mjestom, ali i stijenom o kojoj joj je pomajka Tilda kao maloj pričala. Priča Dinke, Petra i Elene ogleda se u životnoj priči Ane i Viktora, a njihove sudbine se međusobno isprepliću pod teretom raznih izazova. Svi žele da se napokon riješe tajne duboko zakopane u Ivanju i tako konačno skine kletva s mjesta, te ostvari istinska ljubav i porodična sreća.

Serija je nastala prema ideji poznate hrvatske književnice Diane Pečkaj Vuković, a mnogi TV kritičari slažu se u ocjeni da je to do sada najbolja telenovela u regionalnoj produkciji. Dokaz kvalitete je i činjenica da je seriju prikazivala italijanska nacionalna televizija Rai Uno.

  • Godina nastanka: 2014.
  • Žanr: Drama
  • Trajanje: 140×45’
  • Glavne uloge: Nevena Ristić, Slaven Španović, Filip Juričić, Doris Pinčić,