Velika tuga u kući djevojčice koja se utopila u bazenu: “Uskoro trebalo da proslavimo njen četvrti rođendan”

Foto: Novosti.rs

Dan nakon tragedije u Omoljici kod Pančeva, gdje se četvorogodišnja Helena udavila u bazenu rodbina, komšije i prijatelji, koji su došli da izjave saučešće porodici, i dalje ne mogu da vjeruju da više nema njihove male mezimice.

Djevojčica je nastradala u dvorištu kuće njenog djeda, u Ulici kralja Petra Prvog, dok su samo nekoliko metara dalje sjedili njeni majka i otac.

Desetak putničkih vozila, od kojih su neka i sa stranom registracijom, parkirano je bilo ispred kapije porodice Todorović. Dvorište nije moglo da primi sve one koji su došli, pa su neki od rođaka i komšija stajali ispred. Niko ne krije suze. Svi duboko žale za izgubljenim dječjim životom.

– Ne mogu i dalje da vjerujem da je više nema, ona je bila anđeo, a Bog bira najbolje. Bila sam u kući da izjavim saučešće. Zlatija je očajna, stalno doziva kćerku. Daju joj sedative da se smiri, a Miroslav samo plače i s nevjericom odmahuje glavom. Oni su divna porodica, vrlo brižni roditelji, djeca besprijekorna. Dječaci su sad uplašeni i u šoku. Strahota za cijelu porodicu, rodbinu, nas komšije. Trudimo se da pomognemo, ali teško je, preteško za sve. A tek za roditelje… – kaže jedna komšinica.

Jedan rođak, čuvši za tragediju, došao je iz Holandije.

– Kad su mi javili, kao grom da me je pogodio! Nisam mogao da vjerujem. Odmah sam sjeo u auto i došao u Srbiju, da podijelim tugu sa najbližima, ispratim posljednji put našu mezimicu. Čekamo još neke rođake iz inostranstva. Strašno je ovo što nam se dogodilo. Trebalo je uskoro da se okupimo i proslavimo njen četvrti rođendan – kazao je reporterima Novosti rođak.

Podsjetimo, Helena T. se u nedjelju, oko podneva, igrala u dvorištu u kojem su bili i njeni roditelji, baka i djed, stric. Punila je plastični pištolj vodom i prskala ih. Šalili su se sa njom, zadirkivali je. Sve vrijeme im je bila na očima, prenosi Srpskainfo.

Međutim, u jednom trenutku, djevojčica je nestala. I, dok su se ukućani dali u potragu za njom, djevojčica kojoj je upao pištolj u bazen, sagnula se i završila u vodi. Tu ju je i pronašao stric Igor. Otac Miroslav izvukao je mezimicu iz bazena i pozvao pomoć. Nažalost, za dijete je bilo kasno. Djevojčica će u utorak biti sahranjena.

Bila zdrava kao dren

Obdukcija tijela četvorogodišnje djevojčice je završena i, kako saznajemo, odbačene su sve sumnje i čaršijske priče da je, možda, Helena preminula zbog srčanih smetnji.

– Ma, to su gluposti! Dijete je bilo zdravo kao dren. Da ne pričam o tome kako je uvijek bila vesela, svima je širila ručice i trčala u zagrljaj. Obdukcija je pokazala da je, malo čedo, slučajno nastradalo. Udavilo se u bazenu, u pola metra vode – rekla je komšinica.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime