(VIDEO) 17-godišnjak tvrdi da su ga pretukli na proslavi rođendana: Novi slučaj vršnjačkog nasilja?

Foto: Instagram

Do novog slučaja vršnjačkog nasilja navodno je došlo u subotu u večernjim satima, u Bajinoj Bašti, kada je grupa mladića pretukla 17-godišnjeg Stefana M.

O ovom slučaju medije je obavijestila njegova tetka, kako kaže, revoltirana reakcijom službi na nasilje koje je, tvrdi, izvršeno nad njenim bratancem.

– Sedamnaestogodišnjeg Stefana M. su sinoć oko ponoći, pretukla osmorica vršnjaka, od kojih su neki punoletni. On je tom prilikom zadobio teške telesne povrede po glavi i telu – rekla je Katarina M.

– Nakon što je došao na rođendansku žurku, na poziv svog vršnjaka, On se sa slavljenikom pozdravio, ali su ga nedugo zatim verbalno, a nakon toga i fizički, napala osmorica mladića, koje je na takav čin, navodno, navela maloletna A.M. (17) iz Bajine Bašte – tvrdi Katarina.

– Brine nas činjenica da je Stefan danas bio u bajinobaštanskom Domu zdravlja, ali da nikakav izveštaj o povredama nije dobio, već mu je rečeno da dođe u ponedeljak, kada će se neke nastale povrede umanjiti, što nas navodi na mišljenje da možda neko namerno želi da zataška ovaj napad na njega. Policijski službenici još nisu uzeli izjave o ovom incidentu, iako im je uredno prijavljen od strane zaposlenih u Domu zdravlja. Zbog toga apelujemo na sve relevantne državne organe, nevladine organizacije i sve koji se bave ovom problematikom, da se uključe, kako bi nasilnici bili kažnjeni – navela je ova žena.

Video možete pogledati OVDJE.

Sam Stefan se oglasio na Instagramu, u storiju u kome se vidi kako mu je usna potpuno razbijena.

– Ljudi, izvinite, ne mogu stvarno da svima stignem da istovremeno odgovorim, imam stvarno previše poruka, ali trudiću se da svim odgvorim na sve to – rekao je on.

Tužilaštvo traži izjave aktera i medicinsku dokumentaciju

U policijskoj stanici Bajina Bašta kažu za Telegraf.rs da su policijski službenici, po prijavi Doma zdravlja gde se javio sedamnaestogodišnji mladić sa lakim telesnim povredama, odmah obavili razgovor sa njim, kao i sa dežurnim lekarom.

– O događaju je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Užicu koje se izjasnilo da se uzmu izjave od svih aktera događaja, da se prikupi medicinska dokumentacija i da im se svi spisi dostave na dalje postupanje. Policijski službenici ispituju sve činjenice i okolnosti ovog događaja – navode u policijskoj stanici Bajina Bašta.