(VIDEO) 22. Festival prijateljstva Goražde: dolaze Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Frenkie, Emir&Frozen Camels…

22. internacionalnog “Festivala prijateljstva – Goražde 2019.” ove godine biće održan od 1. do 6. avgusta i ponudiće mnoštvo sadržaja iz različitih sfera umjetnosti, za sve uzraste.

Festival će praktično početi 31. jula kada će biti otvorena izložba fotografija “Duhovnost kroz umjetničku fotografiju” koja promoviše multikulturalnost i toleranciju, a organizator izložbe je Međureligijsko vijeće BiH.

Festivalski sadržaji održavat će se na različitim lokacijama, u i oko Centra za kulturu, na platou gradske dvorane te drugim mjestima, a građani Goražda i svi posjetioci grada na Drini u prvih šest dana augusta susrest će se s brojnim umjetnicima iz više zemalja svijeta.

Ljubiteljima pozorišta predstavit će se glumci Tarik Filipović s poznatom monodramom “Ćiro” i Branko Đurić sa popularnom “Đurologijom”. Bogati su i programi pop-rok i narodne muzike. Na velikoj festivalskoj pozornici nastupiće, između ostalih i “Bombaj štampa”, “Emir&Frozen Camels”, “Zona isključenja”, Frenky, goraždanski izvođači “Ilvana&Trio”, “Disa&,Revolver” te Ana Bekuta, Emir Đulović i drugi. O ovogodišnjem Festivalu, za emisiju “Jedan je dan” govorili su gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović te jedan od ovogodišnjih izvođača, Emir Bukovica.