(VIDEO) Bajrić poručio Mektiću: “Još samo kad bi bio iskren i rekao istinu da posljedice sadašnjeg stanja nisu same vlasti jer i on je vlast”

Foto: Screenshot/Agencije

Senad Bajrić, kordinator u Vijeću Građana USK, reagovao je na tvit Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, koji je u objavi pozvao građane na neposluh i rušenje vlasti silom.

PROČITAJTE I OVO: Mektić pozvao građane na rušenje vlasti silom

“Dobar je Mektić još samo kad bi bio iskren i rekao istinu da posljedice sadašnjeg stanja nisu same vlasti jer i on je vlast. Vlast je samo produkt političko fašističkog uređenja zemlje stvoren podjelama na koncepciji vladavine privilegovanih religijskih političkih konstituisanih naroda”, poručio je Bajrić.

Ističe kako Dragan Mektić ide koncepcijom “sjaši Hurta da uzjaše Murta.”

“Znači gospodine Mektiću ići koncepcijom sjaši Hurta da uzjaše Murta nije ti dobar potez takvog poziva na rušenju vlasti, već je potrebno potpuno suprotno uraditi ako se želi suštinska promjena u ovoj državi kako bi se ovakva režimska vlast stvorena ratom i zločinima urušila sama kao kula od karata.

Znači slijedeće:

Potrebno je podržati našu građansku Rezoluciju o nužnosti Ustavnih promjena u BiH i stim pokrenuti građanske proteste na cjeloj teritoriji BiH, sa njima zaobići postojaću vlast i političke stranke u širokom luku i okrenuti se masovnim protestima širom BiH prema protektorima BH ”međunarodne zajednice”, zatražiti jasno da ponište postojaći režim u BiH i nametnu Ustavno uređenje zemlje i takav izborni zakon kakvog imaju sve napredne evropske i svjetske zemlje”, dodao je Bajrić.

Mišljenja je da se “pod takvim građanskim ustavom i izbornim zakonom održe se novi izbori i sprječe nova krvoprolića.”

“Da se pod takvim građanskim ustavom i izbornim zakonom održe se novi izbori i sprječe krvoproliće na koje Vi Mektiću pozivate unutar same RS ili krvoproliće na koje poziva Dodik pa i Čović po već poznatom scenariju sa genocidnim namjerama, religijskom tzv, etno konceptu za odcjepljenjem RS-a ili njihovoj zajedničkoj igri koja je usmjerena disoluciji zemlje”, zaključio je Senad Bajrić.

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime