(VIDEO) Tri provjerena trika za savršene lazanje!

Foto: Thinkstock

Osim kvalitetnih i svježih sastojaka te savršenog vremena pečenja, donosimo vam tri sjajna trika koja će vam pomoći da lazanje baš uvijek budu upravo savršenih mirisa, okusa i teksture.

Pripremite namirnice, odaberite meso, ne zaboravite ni dobru dozu sira, pa se bacite na pripremu omiljenog jela od tjestenine.

Za umak dovoljna je i vezica grincajga

Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputite se na obližnju tržnicu, potražite prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamolite da vam sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina, prenosi Gastro.hr

Ovakav paketić platit ćete najviše 5 KM što je odličan način da uštedite na jednostavan, a tako ukusan način. Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.

Domaći listovi za lazanje

Kad ste već na tržnici i kupuješ povrće, svratite i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćete pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega 5 KM koji će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.

Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možete pripremiti i sami.

Bešamel je bitan sastojak

Nemojte preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemojte preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.