(VIDEO) Floyd Mayweather prvi put “završio na podu”

Foto : Ilustracija

Floyd Mayweather imao je savršenu boksersku karijeru. Dobio je svih 50 profesionalnih borbi, bez ijednog “no contesta”, bez ijednog poraza.

To, svakako, znači da nikad nije doživio nokaut. Zato se u ponedjeljak našao u potpuno novoj situaciji kada je završio na podu.

Nije se to dogodilo u ringu, ne bi on to dopustio, nego u košarkaškoj dvorani. Nastupio je na humanitarnoj utakmici, a protivnik mu je “prodao” takvu fintu da ga je na kraju oborio.

Mayweatherov “krvnik” zove se Lary Williams, a poznatiji je pod nadimkom Bone Collector, odnosno Sakupljač kostiju, koji je dobio jer svojim driblinzima protivnicima “lomi zglobove”.

Radi se o legendi ulične košarke i treneru koji sa svojim pulenima radi na vještini driblanja.

Sakupljač kostiju je svoju vještinu pokazao bokseru na utakmici u dvorani Univerziteta UCLA, u kojoj se igrala humanitarna utakmica za povećanje svijesti o raku među tinejdžerima.

Nekoliko sekundi ga je “vagao”, pa krenuo u prodor i naglo se zaustavio, što je izbacilo Mayweathera iz ravnoteže. Williams je hladnokrvno pogodio trojku dok je Floyd ležao na podu i bespomoćno se smijao.

“To su mi najskuplji zglobovi u kolekciji”, prokomentarisao je kasnije za TMZ.

Naravno da jesu jer je Mayweather godinama u ili na vrhu ljestvice najbogatijih sportista svijeta, iz čega je nastao i njegov nadimak Money (Novac).