(VIDEO) Hadžikadić: Kod nas ne postoji kultura dijaloga

Foto: Screenshot

Neuslovni smještaj, nedovoljna bibliotečka građa, korištenje interneta kao izvora znanja, neuslovni prilazi za osobe sa invaliditetom. Sve su ovo prepreke koje imaju studenti danas. Studenti danas ne koriste potrebnu literaturu za polaganje ispita, i u startu su ograničeni u dobijanju potrebnog znanja. Ono što najviše koriste je internet i literaturu na internetu.

“Granice znanja, kao i svuda u svijetu su u našim umovima. Jedino mi možemo da ih ograničimo. Bosna i Hercegovina radi sve da ih zaista ograniči”, istakao je Hadžikadić.

Dodaje da kod nas većina građana misli da sve zna o svemu.

“Mi nemamo kulturu dijaloga. Mi ne čujemo druge. Ne znamo slušati. Nekad ne sačekamo dok neko ne završi. Zaista ne znamo slušati i mislim da je to najveća opasnost za naše društvo. Jer bez dijaloga, nema ni rješenja”, rekao je Hadžikadić.

Ono što posebno zabrinjava je da na Univerzitetu u Sarajevu iz godine u godinu upisuje mali broj osoba sa invaliditetom jer nema adekvatnih pomagala koje bi olakšali studiranje. Na Pravnom fakultetu studentica Selma Begić je imala problem na početku predavanja jer nije mogla pristupiti zbog nedostatka rampe. Rektorat Univerziteta u Sarajevu obećao je riješiti ovaj problem. Međutim, taj problem i dalje stoji. Na prilazu nalazi se katanac.

Cijelu emisiju pogledajte na našem youtube kanalu.

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime