(VIDEO) Izraelski mafijaši ubijeni u Meksiku

Foto: Printscreen

Žena s plavom perikom osumnjičena je za ubistvo dvoje istaknutih pripadnika izraelskog podzemlja u restoranu u Mexico Cityju.

Alona Azulaya (41) i Benjamina Yeshuruna Sutchija (44) ubila je u srijedu žena koja je nakon uhapšenja rekla da je riječ o “zločinu iz strasti”, javlja BBC.

Policija, međutim, istražuje pozadinu zločina ne bi li utvrdila da je riječ o “izravnavanju računa” između dvije međusobno suprotstavljene kriminalne skupine.

“Zločin iz strasti odbačen je kao motiv ubistva. Jučerašnji zločin naveo nas je na pokretanje istrage o međusobnom suparništvu između dvije zločinačke skupine”, potvrdila je glasnogovornica tužilaštva Ulises Lara.

Mafijaški obračun? 

Izraelska delegacija u Meksiku izjavila je da su oba ubijena muškarca imala kriminalne dosjee u Izraelu i Meksiku, te da je Sutchi bio poznat u izraelskom kriminalnom podzemlju.

Policijski izvori govore da nema sumnje kako je riječ o ubistvu naručenom od strane drugog Izraelca.

Žena koja je izvršila ubistvo i pokušala pobjeći s mjesta zločina, a koju su meksički mediji imenovali Esperanza N, rekla je da je muškarce napala uslijed romantične veze na društvenim medijima koja je otišla u krivom smjeru.

Policija istražuje moguću povezanost s trgovinom drogom, prodajom oružja i pranjem novca te vjeruje da je žena radila s najmanje tri prijatelja, budući da je policajac bio ranjen izvan trgovačkog centra gdje se zločin desio.