(VIDEO) Jeste li čuli za čips od tjestenine? Pogledajte kako se priprema!

Foto: Ena Kokanović/Gastro.24sata.hr

Možda vam na prvu ne zvuči privlačno ali vjerujte, ovo je jedna od finijih grickalica

Tjestenina kao tjestenina nema nekakav poseban okus. Začini su ti koji daju tu odličnu aromu zbog koje imate osjećaj da jedete najfinije, svježe pečene grisine! Obavezno začinite sušenim lukom.

Taman su pred nama duge hladne večeri koje baš traže ovakve domaće grickalice!

Potrebno vam je (za dvije osobe):

  • 200 g mašnica (tjestenine)
  • 200 ml suncokretovog ulja
  • 1 kašika sušenog luka
  • 1 kašika mljevenog papra
  • sol po ukusu

Priprema:

Prvo skuhajte tjesteninu al dente. Vodu u kojoj kuhate mašnice, naravno, posolite i dodajte 1 žličicu maslinovog ili suncokretovog ulja.

Kada su mašnice kuhane, izvadite ih na papirnati ubrus i dobro utapkajte višak tekućine kako bi bile sigurne za prženje. U tavu dodajte ulje i pustite da se grije. Dovoljno je da u tavi bude ulja otprilike 1 cm.

U vrelo ulje, pažljivo dodajte mašnice i pržite ih do zlatno žute boje – otprilike 5-8 minuta. Kod prženja, mašnice će se polijepiti možda jedna za drugu pa ih pažljivo, s vilicom odvojite. Svakako gledajte da rasporedite količinu kako ne biste previše stavili te time rashladili ulje zbog čega će mašnice previše ulja popiti. Pržene mašnice izvadite na papirnati ubrus i ostavite jednu minutu da se otkloni višak masnoće. Možete i potapkati, ali oprezno jer su vrele.

Tako vrele pržene mašnice začinite suhim lukom, paprom i solju po ukusu.
Sakrijte se i pojedite sve sami, piše Gastro.hr

Dobar tek!