(VIDEO) Kako su mališani napravili fudbalski teren na Alipašinom polju: Bili smo na utakmici “Plavih” i “Žutih”

Foto: Screenshot

Priča koja je mnoge vratila u djetinjstvo

Malo truda i mnogo ljubavi – formula je dječaka i djevojčica koji su u parku na Alipašinom polju napravili pravi fudbalski teren. Prvo su travnjak očistili od kamenja a onda i farbom ocrtali linije. I to bez ikakve pomoći roditelja. Ponosni otac, Adnan kaže kako je za teren saznao kada mu je supruga, dok je bio na poslu, poslala fotografiju. On ju je objavio na Facebook profilu, a priča ove djece oduševila je mnoge.

Ocrtavanje terena trajalo je jedan dan. Čak i roditelji, iznenađeno i oduševljeno su posmatrali pravu radnu akciju svojih mališana.

I sve to, zbog velike ljubavi prema fudbalu i druženju – kažu nam Vedad i Ali, koji su bili među pokretačima i udarnicima cijele akcije. U radu složni kao jedan, a podijeljeni samo na terenu – i to u čuvene timove: Plave, Žute, Šarene i Duhove.

Ova priča mnoge je vratila u dane sretnog djetinjstva, kada su se igrali u parkovima i na igralištima. Ovi dječaci i djevojčice loptu i svoj teren vole više od računara i telefona. Želja im je, kažu, da dobiju pravi travnati teren za čiju izgradnju je ipak potreban novac i pomoć radnika. Podršku imaju od roditelja, koji lokalne vlasti pozivaju da im u tome pomognu, a kažu i da su već čuli za inicijative opštinskih vijećnika za izgradnju terena.

I dok čekaju da nadležni naprave pravi teren ovdje, ovi mališani imaju veliku podršku sugrađana. Na društvenim mrežama, veliki je broj pozitivnih komentara, a jedan od njih glasi: “Kad širom BiH bude više ovakvih ekipa i ovakvih terena, biće i više onih, mnogima najvažnijih, reprezentativnih golova.”.

Pogledajte videoprilog:

Autor: Vladimir Čolaković/TV1

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime