(VIDEO) Leteći automobil iz Japana: Rani prototip više sliči velikom dronu nego tipičnom automobilu

Foto: Screenshot/YouTube

Letjelicu s četiri propelera koju napaja baterija izradio je NEC Corp., globalna tehnološka kompanija sa sjedištem u Tokiju

Za sada prototip…

Prototip letećeg automobila bez putnika lebdio je oko minute na tri metara iznad tla u postrojenju tvrtke u japanskom predgrađu Abiko u Japanu.

Dizajniran za autonomnu dostavu, rani prototip više sliči velikom dronu nego tipičnom automobilu. Letjelicu s četiri propelera koju napaja baterija izradio je NEC Corp., globalna tehnološka kompanija sa sjedištem u Tokiju.

– Mi u NEC-u vjerujemo da će se dogoditi revolucija vezana uz leteće automobile, rekla je potpredsjednica NEC korporacije Norihiko Ishiguro za agenciju Associated Press.

“Kad dođe to vrijeme, želimo pružiti tehnologiju i usluge upravljanja.”

A tehnologija još uvijek mora poraditi na produljenju trajanja baterije, sigurnosti i regulaciji. No EVtol tehnologija (“električno vertikalno polijetanje i slijetanje”) trebala bi biti jeftinija, tiša i pristupačnija od helikoptera, a mogla bi se koristiti za zaobilaženje prometnih gužvi u gradovima, prijevoz tereta ili samo za rekreacijsko putovanje.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime