(VIDEO) Mamić: Ne znam nijednu osobu u Hrvatskoj i BiH koja je popularnija od mene

Moćnik hrvatskog fudbala Zdravko Mamić, koji je od samog početka svog izbjeglištva u BiH bio smješten u hotelu Villa Regina u Međugorju, prije nekoliko dana se iselio.

Hotel smješten na samo stotinjak metara od crkve Sv. Jakova, zagrebački Dinamo u više je navrata koristio kao svoje sjedište tijekom zimskih priprema, a u njemu su boravile i brojne poznate osobe, uključujući i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Hotel već više od deceniju vode braća Jure i Mario Vasilj.

Nedugo nakon što se Mamić uselio u taj hotel, pobjegavši u junu 2018. kako bi izbjegao nepravomoćnu zatvorsku kaznu od šest i pol godina na prvom suđenju zbog izvlačenja novca iz Dinama, zagrebački nogometni klub koncem augusta 2018. potpisao je ugovor s 23-godišnjim Mariom Vasiljem. Klub ga tada nije službeno predstavio, javnost je o njemu jako malo znala, a u Dinamo je stigao iz četvrte poljske lige, iz kluba koji se zove Legionova, da bi potom bio proslijeđen u Sesvete.

Dinamo je tokom Mamićeve vladavine u klubu imao nevjerojatno „kreativnu“ historiju „rikverca“, kombinacija i drugih oblika nelegalnih isplata u cilju Mamićeve koristi te ostalih vratolomija za zaradu na transferima, ali je angažovanje igrača iz amaterske lige šokiralo javnost. Sada se tvrdi da navodno otac tog mladog fudbalera naposljetku nije bio najsretniji tokom i razvojem karijere svog sina pa je to, čini se, dovelo do svađe nakon koje je Mamić napustio taj hotel, tvrdi Nacional. 

Ova informacija nije potvrđena, ali u razgovoru u emisiji Ognjena Zemlja na pitanje Ognjena Blagojevića o negativnim stavovima prema Mamiću on je rekao:

“Ja ne znam šta vas je nagnalo da postavite takvo pitanje jer ja ne znam nijednu osobu nikad u Hrvatskoj i BiH koja je popularnija od mene. Ja sam se više puta slikao u Hrvatskoj i BiH nego svi njeni stanovnici u posljednje dvije godine prema tome ja vidim samo ljubav i pažnju. Svi se žele slikati sa mnom, popiti kafu, čuti neki savjet. Ja znam zašto postavljate to pitanje jer su mediji u Hrvatskoj napravili jedan masakr od mene. Mediji u BiH to nisu”, rekao je Mamić.

Poslušajte ostatak razgovora.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime