(VIDEO) “Muzičko putovanje kroz kulture”: Koncert povodom 96. godina osnivanja Republike Turske

“Muzičko putovanje kroz kulture” simbolični je naziv koncerta povodom 96. godišnjice osnivanja Republike Turske. Koncert će biti održan sutra u 20:00 u Narodnom pozorištu Sarajevo, u organizaciji Turske ambasade u Bosni i Hercegovini. Publika će uživati u nastupu svjetski poznatih muzičara, pijanistice Ruye Taner i perkusioniste Dincera Ozera.

“Iskoristiću ovo lijepu priliku da se posebno zahvalim svojoj supruzi, gospođi Pinar Koc, koja je zaslužna za pokretanje cijelog ovog projekta. Ona je tvorac ideje i na njoj je radila od prvog dana. U tome je bila veoma uporna i istrajna. Njena porodica vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, i najveća želja joj je da ojača veze, pogotovo kulturne, između naših naroda. Jačanje veza je važna uloga koju veoma uspješno vodi i realizuje, i radujem se novim projektima.” – rekao je Haldun Koc , ambasador Republike Turske u BiH .

Pijanistica Ruya Taner nastupala je u 75 zemalja svijeta dok je Dincer Ozer obišao planetu kroz turneje sa najboljim perkusionističkim orkestrima. Sretni su zbog toga što će nacionalni praznik svoje zemlje proslaviti koncertom u Sarajevu, ali i saradnji sa bh. muzičarima.

Koncert “Muzičko putovanje kroz kulture” počinje sutra u 20:00 sati u Narodnom pozorištu, a mali broj karata još uvijek je dostupan na blagajni Pozorišta.