(VIDEO) Nakon problema sa zakonom: Mike Tyson dao nekoliko savjeta Conoru McGregoru

Bivši prvak teške kategorije Mike Tyson dobro je svjestan da je Conor McGregor posljednjih mjeseci imao problema sa zakonom. Tyson ima određeno iskustvo u tom području i osjećao se primoran da u ponedjeljak McGregoru ponudi neke neželjene savjete.

Tokom nastupa u ESPN-ovoj emisiji Ariel Helwani, Tyson je rekao da McGregor treba pogledati unutar sebe ako McGregor želi okrenuti svoj život.

“Conor mora pogledati u sebe i reći: Šta se dogodilo? Zašto sam takav kakav jesam? I kako da spriječim da ovo i dalje bude?” Rekao je Tyson.

McGregor je optužen nakon što je u aprilu udario muškarca u jednom dublinskom pubu. Incident je snimljen na video snimku. McGregor je tokom svoje karijere bio uključen u druge nezakonite incidente. Uhapšen je nakon krađe i razbijanja telefona obožavatelja, tužen je nakon ispada u kojem je napao UFC autobus i optužen je za seksualno zlostavljanje.

Tyson je također imao problema sa zakonom. Uhapšen je zbog silovanja 1991. godine i osuđen je na šest godina zatvora 1992. godine. Tyson je pušten nakon samo nekoliko godina. 1995. Tyson je također uhapšen, a nakon toga zbog optužbi za drogu morao je na suđenje 2012. godine.

McGregorov incident u publici u Dublinu dogodio se samo nekoliko sedmica nakon što je najavio povlačenje iz UFC-a. Uprkos glasinama da će se McGregor na kraju vratiti u ring, tačnog datuma još uvijek nema.