(VIDEO) Nožem izbo ženu u centru grada

Foto: Printscreen

U centru Sidneja danas se dogodila nevjerovatna drama. Napadač je izbo nožem ženu u centru grada, a potom pokušao da pobjegne, prije nego što su ga prolaznici savladali.

Povrijeđena žena prevezena je u bolnicu, a napadač je priveden. Prethodno je pokušao nožem da napadne još nekoliko osoba, navode policijski izvori.

“Ženska osoba izbodena je nožem i odvezena u gradsku bolnicu”,  rekao je načelnik policije Gavin Vud.

Po njegovim riječima, njene povrede nisu opasne po život. Vud je rekao i da se čini da napad nije bio ničim izazvan, a policija će sprovesti istragu kako bi utvrdila motive napada.

Snimci sa Twitter pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradske raskrsnice i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem. Nekolicina hrabrih građana pokušavala je da ga uhvati.

U jednom trenutku se napadač popeo na automobil, mahao nožem i urlao, a jedan od svjedoka koji ga je svladao sugerisao je da je povrijedio više ljudi.

Napadač je pao na zemlju kada mu je jedan automobil prepriječio put i jedna ga je osoba zaustavila stolicom.

Australijski mediji naknadno su objavili vijest da je samo nekoliko metara od mesta na kojem je uhvaćen napadač, u stanu stambene zgrade pronađena mrtva žena, sa prerezanim vratom. Policija je za News.com.au potvrdila da je pronađeno tijelo ženske osobe i da vjeruju da su napadi povezani, ali nikakve detalje još nemaju jer se slučaj tek istražuje.

“Imajte na umu da imamo nekoliko mjesta zločina, a istraga je tek počela. Situacija je vrlo ozbiljna, ali želim da naglasim najvažnije”, prijetnje više nema – rekao je novinarima načelnik policije Gavin Vud.

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime