(VIDEO) Objavljen najbolji uvid u Jokera Joaquina Phoenixa dosad

Foto: justjared.com / Backgrid

Iako je trenutno čak šest filmova povezanih sa Batmanovim najpoznatijim neprijateljem u različitim fazama produkcije, origin priča Jokera posljednjih sedmica plijeni najviše pažnje.

Todd Phillips režira film jednostavnog naziva Joker, dok je uz Phillipsa koscenarista i Scott Silver, najpoznatiji po drami 8 Mile.

Većina detalja scenarija je nepoznata. Zna se da će film biti smješten u osamdesete, te da će se radnjom osvrnuti na neuspješnu karijeru komičara Arthura Flecka prije nego je postao Batmanov kostimirani neprijatelj. Jokera igra sjajni Joaquin Phoenix (Walk The Line, Gladiator, Her), a zvjezdanu postavu filma čine Robert De Niro, Marc Maron i Zazie Beetz.

Iako su detalji scenarija obavijeni velom tajne, začuđuje neuobičajena otvorenost i dostupnost materijala sa samog snimanja.

Hollywood Pipeline je objavio i snimak sa seta u kojem Joaquin Phoenix napušta navodno mjesto zločina šetajući se i pušeći, dok nekoliko policajaca trči u suprotnom pravcu.

Stranica Just Jared objavila je i odličnu galeriju fotografija sa ovog snimanja, na kojoj se primijete svi detalji šminke i kostima Jokera. Ove snimke ponovo su pokrenule pitanje: da li će Joaquin Phoenix uspjeti skinuti sa trona Heatha Ledgera?