(VIDEO) Pogledajte laboratoriju droge koju je otkrila SIPA

Pripadnici SIPA su u policijskoj akciji kodnog naziva ”Ris”, koja je provedena na području Srpca, uhapsili Radislava i Sašu Narančić i zaplijenili na stotine kilograma marihuane.

Kako saznajemo, uhapšeni su otac i sin, a na njihovom posjedu pronađen je profesionalna laboratorij za proizvodnju marihuane s tri velike hale.

Riječ je o hali s tri velike sušare i profesionalnom opremom. Osim droge, pronađena su i četiri pištolja, dvije automatske puške, 20.000 evra i veliku količinu novca u konvertibilnim markama.

Ulaz u laboratoriju otkriven je ispod radnog stola u jednoj hali.

“Policijski  službenici SIPA još uvijek vrše pretrese stambenih i poslovnih objekata na dvije lokacije na području Srpca, i u dosadašnjem toku aktivnosti otktivena je laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, te privremeno oduzeta veća količina opojne droge, novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, saopšteno je danas iz SIPA.

Nakon okončanja gore navedenih aktivnosti, koje se izvode po naredbama Osnovnog suda u Gradišci i Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, osumnjičena lica  će biti privedena u prostorije SIPA i nad njim će se izvršiti  kriminalistička obrada nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost postupajućem tužilaštvu, navodi se u saopštenju.