(VIDEO) Političarka pobjegla iz zatvora: Aida se spustila niz konopac, sjela na motor i nestala

Foto: Screenshot

Aida Merlano (43) postala je poznata kao prva političarka u Kolumbiji koja je osuđena na robiju zbog kupovine glasova, a sada je ponovo svjetska vijest jer je na spektakularan način pobjegla iz zatvora kroz prozor ordinacije.

Nekadašnja kongresmenka pobjegla je u utorak iz zatvora nakon što joj je dopuštena posjeta stomatologu.

Na jednom od snimaka se vidi detaljno spremanje i bijeg iz ordinacije u Bogoti tako što je crveni kanap vezan za nogu od stola, a političarka sva u bijelom se spušta niz njega.

Prilikom skoka kroz prozor, zbunjeni prolaznici su joj čak pomogli da ustane.

Sve je odlično isplanirano. Vidi se da Aidu sa zadnje strane ordinacije čekala osoba na motoru. Prije nego što su se odvezli, bivša zastupnica je pažljivo stavila kacigu na glavu.

Iz zatvora su poručili da su o bijegu u toku, ali i da je ponuđena nagrada od 50 miliona kolumbijskih pezosa (oko 13.000 eura) za informacije o tome gdje se nalazi Merlano.

Aida je prošlog mjeseca osuđena na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova na parlamentarnim izborima 2018. godine. Nije poznato zašto joj je dozvoljen odlazak kod stomatologa jer se kratkotrajni boravak van zatvora obično dopušta samo u posebnim situacijama.

Zanimljivo je i to što je istog tog dana imala zakazano saslušanje na kojem je trebalo da bude razmatrana mogućnost smanjenja izrečene zatvorske kazne.