(VIDEO) Posjetitelji festivala na Zrću gađali predmetima zaštitare: Pogledajte kako su im oni odgovorili

Foto: Printscreen

Britanski tabloidi raspisali su se o incidentu na Hideout festivalu na Zrću prenoseći snimke britanskog partijanera koji je na Twitteru objavio sukob redara i posjetitelja snimljen mobitelom.

Tokom after partyja popularnog festivala elektronske glazbe u Novalji na Pagu posjetitelji su, čini se, počeli bacati predmete prema izbacivačima koji su odmah i prilično brutalno odgovorili. Nekoliko njih izašlo je iz kluba s palicama i počelo tući one koji su se našli pred vratima, a neke su ganjali do obale, piše Daily Mail.

Hideout festival je izrazito popularan među Britancima koji čine velik dio publike, no nije poznato jesu li britanski državljani upleteni u ovaj konkretan incident.

Dva videa objavio je na Twitteru Britanac Jamie Robb koji je napisao da je ‘dobro vidjeti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama’. Scene je opisao kao ‘Treći svjetski rat’, a naveo je da su izbacivači jednu osobu odveli ‘iza scene’ i ondje se obračunali.

– Svi su se zauzeli za dečka kojeg su pretukli izbacivači dok su ga vukli iza scene gdje nitko ne može vidjeti što mu rade – napisao je.

 


 

 

U odgovorima na objavu oglasili su se i sa službenog profila Hideout festivala.

– Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne tolerišemo nasilje nikakve vrste i istražujemo ovaj slučaj – napisali su, a u odgovoru za Daily Mail napisali su:

– Hideout zahtijeva najviše standarde profesionalnog ponašanja od svih koji tu rade, a slučaj istražujemo. Hideout ne toleriše nasilje na festivalu i ohrabruje posjetitelje da upozore osoblje na bilo kakvo nasilje koje im se dogodilo ili kojem su svjedočili.

Hideout festival je šestodnevni festival elektronske glazbe, posebno popularan među mladim Britancima, a održava se u nekoliko klubova na plaži Zrće. Ove godine među headlinerima našli su se Jax Jones i Charlotte de Witte.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime