(VIDEO) Profesoru uperio pištolj u glavu i nazvao to šalom

Foto: Screenshot

Na snimci, koja je šokirala Argentinu, gdje se incident i dogodio, profesor razgovara s dva učenika ispred ploče. Dva druga učenika stoje mu iza leđa. Profesor je okrenuo leđa razredu, a u tom trenutku jedan od učenika njemu iza leđa je izvadio pištolj i uperio ga profesoru u glavu.

Video iz ove, inače katoličke škole, dijelio se među učenicima preko WhatsApp aplikacije, kada je nečiji otac vidio što se dogodilo i prijavio incident školi. Škola je izjavila da su učenici predali pištolj te da je pištolj bio replika.

Ipak, predstavnik škole, Rafael Matozzo je izjavio kako nije siguran jesu li učenici predali isti pištolj koji su taj dan uperili u profesora. Službena istraga još uvijek nije potvrdila je li se radilo samo o replici ili o pravom pištolju.

Studentima (koji imaju samo 17 godina) je dozvoljeno pohađanje nastave do kraja ove godine, međutim neće se moći vratiti u školu u 2020. Navodno su učenici rekli da je sve bila šala i da nisu željeli uplašiti profesora.

Dotični profesor predaje u školi već 20 godina te navodno nije želio ni pogledati video, iako je na kraju morao. Malo je reći da je bio šokiran, međutim izjavio je kako nikada s navedenim učenicima nije imao problema.

Iz policije su rekli kako profesor nije želio prijaviti incident, međutim istraga je pokrenuta kada se video počeo dijeliti na studentskim mrežama. Škola je potvrdila kako su se učenici ispričali profesoru, prenosi 1Klik.hr