(VIDEO) Prosinečki: U nastavku kvalifikacija nemamo pravo na kiks

Foto: Arhiv AA

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će igrati kvalifikacione mečeve protiv Liechtensteina i Armenije, a selektor BiH Robert Prosinečki naglašava da naša selekcije nakon poraza od Finske i Italije više nema pravo na kiks.

– Imamo određenih problema s povredama, a neki igrači nisu standardni ili nemaju klub. Vladana Kovačevića smo vratili u mladu reprezentaciju koja igra teške mečeve. U svakom slučaju nemamo pravo na kiks jer nismo uspjeli osvojiti bodove protiv Finske i Italije – rekao je Prosinečki.

Prosinečki je na spisak za naredna dva meča uvrstio nova imena – Adnana Kovačevića, Marka Mihojevića i Irfana Hadžića, a povratnik u reprezentaciju je Zoran Kvržić. Selektor se nada da će ovi igrači upotpuniti nedostatke na određenim pozicijama u bh. timu, prenosi Fena.

– Upoznat sam s kvalitetom Mihojevića, Kovačević igra dobro, a Kvržić je sazrio na poziciji desnog beka. Hadžić je također pokazao kvalitet – kazao je selektor BiH i dodao da mu je drago što je saga oko transfera Edina Džeke okončana.

Naglasio je da u mečevima protiv Armenije i Liechtensteina dolazi u obzir samo osvajanje šest bodova, zbog čega se u reprezentaciji osjeti i doza pritiska.

Reprezentacija BiH će se okupiti 2. septembra u Zenici, a mečevi protiv Liechtensteina i Armenije su na rasporedu 5. i 8. septembra.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime