(VIDEO) Rođenje sina moglo bi princu Harryju izliječiti najveću traumu njegovog života

Foto: Guliver Image/Getty Images/Wenn

Britanski princ Harry jučer je postao otac. Njegova supruga Meghan Markle rodila je sina u 05:26 po lokalnom vremenu, a u Velikoj Britaniji i ostatku svijeta zavladala je prava euforija.

U svjetskim medijima jučer su izašle tisuće tekstova o rođenju novog člana kraljevske obitelji, a rijetko koji je prošao bez spominjanja Harryjeve majke, pokojne princeze Diane. Kraljevska biografkinja Angela Levin smatra da će rođenje sina princu Harryju zacijeliti najveću ranu – iznenadnu smrt majke Diane i traumu njezinog sprovoda kada je kao dječak hodao iza njezinog lijesa dok su ga gledali milijuni ljudi.

Foto: Agencije

“Meghan i Harry su htjeli samo privatnost, a to su i dobili. Znam da je tužan što mu nije bilo majke, ali isto tako princ zna da ga majka čuva. On već godinama želi imati dijete i napokon je pronašao pravu osobu s kojom je izgradio obitelj”, kaže Levin.

Brojni Harryjevi poznanici tvrde da princ obožava djecu i da je dijete i obitelj htio godinama. Neki čak tvrde da je bio ljubomoran na Williama koji ima ženu i troje djece. Harry je u kraljevskoj obitelji poznat i kao emotivac, što se jasno dalo vidjeti jučer kada je izašao pred novinare ushićen zbog rođenja sina.

Princ ne krije da su majčina smrt i događaji koji su uslijedili na njega i njegovo mentalno zdravlje ostavili trajne posljedice. Nekoliko puta je naglasio da mu je majčin sprovod najveća trauma iz djetinjstva i da se tako nešto ne smije ponoviti nijednom djetetu na svijetu, nikada više. Harry je jučer odao počast svojoj majci tako što je njezine dvije sestre i brata, grofa Charlesa Spencera, prve obavijestio o rođenju sina.

Britanski mediji smatraju da će Harry majci odati počast i imenom ko.je će dati sinu. Otkako je objavljeno da se rodio sin, ime Spencer se penje na kladionicama i sada ima šanse 8/1. Spencer je djevojačko prezime pokojne princeze Diane, piše Index.hr

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime