(VIDEO) Rudaru u Zenici pozlilo, intervenisala hitna pomoć

Rudaru Stare jame Rudnika mrkog uglja “Zenica” pozlilo je večeras, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, koja ga je prevezla u Kantonalnu bolnicu.

Kako prenosi agencija Srna, prva i druga smjena pogona Stara jama i Stranjani sišli su u jame i odbijaju da izađu, a poručili su da štrajkuju glađu.

Rudarima se pridružuje i treća smjena, koja će, takođe, sići u jamu, ali odbijaju da rade i štrajkovaće zajedno sa ostale dvije smjene.

Štrajk je uslijedio nakon što je blokiran račun Rudnika mrkog uglja “Zenica”, zbog čega rudarima nisu isplaćene plate i topli obroci.

Nakon što danas u Sarajevu nije postignut dogovor sa predstavnicima Vlade Federacije BiH (FBiH) i “Elektroprivrede BiH”, u štrajk glađu stupili su i rudari iz jame “Sretno” u rudniku Breza.

Ispred zgrade federalne Vlade u Sarajevu danas je protestovalo nekoliko stotina članova Sindikata rudara iz sedam rudnika.

Prema neslužbenim informacijama, na društvenoj mreži Facebook, objavljen je i snimak koji prikazuje trenutno stanje u jami. Naime, na snimkama je primjetno izvlačenje rudara i kretnje medicinskih pomagala.

Napomena: Neslužbeni video sadržaj u nastavku!

Gepostet von Stranjani,Raspotočje i Separacija. am Dienstag, 10. September 2019

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime