(VIDEO) Sejo Sexon: Komšić je moj izbor. Ja nisam Hrvat po mjeri Dragana Čovića

Foto: OSLOBODJENJE.BA

Portal Oslobođenja danas je na svojim stranicama emitirao prvi u nizu livestream intervjua kojima se želi promijeniti dosadašnja ustaljena medijska praksa u kojoj publika nema pristupa javnim ličnostima. U prvom izdanju livestream intervjua gost Adija Sarajlića i Arnela Šarića bio je frontmen grupe Zabranjeno pušenje Sejo Sexon. Zabranjeno pušenje će svoj rođendanski koncert u Sarajevu odsvirati 29. decembra u KSC Skenderija.

Na samom početku intervjua Sarajlić, Šarić i Sexon razgovarali su o novom albumu “Šok i nevjerica” čiji besplatan download su omogućili Oslobođenje i TV1, te o rođendanskom koncertu. Sejo je nakon oklijevanja ipak otkrio koji je najgori koncert koji je Pušenje ikad odsviralo.

Moderatori su iskoristili priliku da mu postave pitanja koja novinari inače ne postavljaju gostima ovog kalibra. Sexon se otvorio i ispričao iskustva o ponudama stranaka koje su od njega tražile da priča o teškom položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Iako mnogi misle da je razlaz sa Neletom Karajlićem izazvan političkom situacijom, Sexon tvrdi da je raspad uzrokovala ideološka različitost, indirektno optužujući Neleta za nedostatak kriterija po pitanju djelovanja Zabranjenog Pušenja.

“Za mene bend koji je snimio “Dok čekaš sabah sa šejtanom” ne može da gostuje u poljoprivrednoj emisiji, uz dužno poštovanje sponzorima i biznisu”, rekao je Sexon.

Na pitanje Sarajlića da li je to bilo normalno za tadašnjeg pjevača Neleta Karajlića, Sexon je kratko odgovorio: “Je.”

Nezaobilazna je bila i diskusija o Željku Komšiću, njegovoj (ne)legitimnosti kao predstavnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao i tome šta politika Dragana Čovića predstavlja u BiH danas. Sexon smatra da je i sam Daytonski sporazum zreo za izmjenu jer sudeći po rezultatima Općih izbora iz 2018. godine, došlo je vrijeme za restrukturalizaciju.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime