(VIDEO) Medicinsku pomoć zatražilo više od 60 osoba nakon olujnog nevremena: Šest lica poginulo, deset povrijeđeno

Foto: Screenshot

Šest stranih državljana poginulo je, dok je više desetaka osoba povrijeđeno u velikom nevremenu s olujnim vjetrovima, kišom i tučom koji su u srijedu pogodili sjevernu Grčku, saopćile su lokalne vlasti.

Dvoje starijih čeških državljana poginulo je kada su jaki vjetrovi prevrnuli njihovu putničku prikolicu na Halkidikiju, popularnom turističkom poluotoku u sjevernoj Grčkoj, saopćila je tamošnja policija, prenosi Al Jazeera Balkans.

Drugdje u regiji, žena i osmogodišnji dječak iz Rumunije poginuli su kada se srušio krov restorana u Nea Plagiji, dok su jedan muškarac i dječak, oboje ruskog državljanstva, poginuli kada se drvo srušilo u blizini hotela u primorskom gradu Potidei, saopćile su vlasti.

Medicinski centar izvijestio je, pak, kako je kod njih pomoć zatražilo 60 do 70 osoba, ponajviše zbog prijeloma, prenosi Fena.

– Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada – kazao je direktor medicinskog centra Athansios Kaltsas za Open TV.

Meteorolog Klearxos Marousakis opisao je vremenske uvjete kao “izuzetno neobične” za ovo doba godine.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime