(VIDEO) U Novom izdanju magazina Kultura gledajte: Alban Ukaj govori o svom kratkom igranom filmu “Jama”, Bend “Propeler” snimio je spot za pjesmu “Capajebo“, …

U novom izdanju magazina Kultura istražujemo zašto su jugoslovenski partizanski filmovi iznova popularni, te govorimo o velikoj retrospektivi partizanskih filmova koja se ovih dana održava u Beču.

Glumac Alban Ukaj za Kulturu govori o svom kratkom igranom filmu “Jama” u kojem se okušao kao reditelj, a koji se bavi temom generacijske šutnje o ratnim zločinima.

Posjetili smo Galeriju savremene umjetnosti Brodac, koja u Sarajevu već četvrtu sezonu za redom donosi zanimljiv umjetnički sadržaj.

Zemaljski Muzej Bosne i Hercegovine organizovao je sinoć povodom Noći vještica poseban program edukativno-zabavnog karaktera kojim je poručeno “Stop neznanju”- Usudite se ući u muzej.

Više od tri decenije je prošlo od premijere kultnog filma Jamesa Camerona u kojem se Arnold Schwarzenegger pojavio kao Terminator, ovaj akcioni junak ponovo je u bioskopima.

Bend “Propeler” snimio je spot za pjesmu “Capajebo“, donosimo vam video premijeru ovog ostvarenja sa albuma “Delta Vita”.