(VIDEO) U novom izdanju magazina “Kultura” gledajte: Sa rediteljem Alešom Kurtom razgovarali smo o predstavi “Bullying Collection”, Bend “Propeler” snimio je spot za pjesmu “Capajebo“, …

U ovosedmičnom izdanju magazina “Kultura” istražili smo kako pozorište može reagovati na aktuelne društveno-političke probleme.

Sa rediteljem Alešom Kurtom razgovarali smo o predstavi “Bullying Collection”, koja će premijerno biti izvedena u Sarajevskom ratnom teatru 13. novembra, a koja se bavi vršnjačkim i drugim oblicima nasilja.

Posjetili smo Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine gdje je promovisana monografija o velikom arhitekti i graditelju Sarajeva Juraju Neidhardtu.

Bend Činčila večeras u sarajevskom Underground klubu promoviše svoj novi album “Bez oblika”, sa momcima iz benda smo imali zanimljiv razgovor.

Pogledali smo i dokumentarni film “Nisu imali kada odrasti”nastao u okviru obilježavanja stogodišnjice svršetka Velikog rata.

Bend “Propeler” snimio je spot za pjesmu “Capajebo“, donosimo vam video premijeru ovog ostvarenja sa albuma “Delta Vita”.