(VIDEO) U Zadru pretukli američke crne gej vojnike

Foto: Screenshot/Index

U subotu navečer u Zadru pretučena su dvojica tamnoputih američkih vojnika.

Jedan od njih opisao je u videu koji je objavio na svom Instagram profilu što se dogodilo. Prvo je poručio svima da ne stigne odgovarati na poruke, ali neka znaju da je dobro, prenosi Index.

“Vidim da mnogi žele saznati što se tačno dogodilo. Primam jako puno poruka, pokušat ću na sve njih odgovoriti. Ukratko, jučer navečer su mene i mog prijatelja zaskočila desetorica Hrvata i skoro smo pritom izgubili živote. U jednom trenutku me jedan muškarac držao, a trojica udarala. Tada mi se sve zacrnilo. Izgubio sam svijest.

Foto: Instagram

Jedna djevojka koju smo tamo upoznali koja je nevjerojatna, voljet ću je do kraja života, ona je sada moj anđeo; ona i njena prijateljica su nas odvezle u bolnicu. U bolnici su nas odmah poslali na rendgen, nisu nam prije toga opipali puls ili slično, nije ih bilo briga”, tvrdi jedan od Amerikanaca.

Radi se o tamnoputim gej mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su, piše Zadarski.hr.

Jedan od napadnutih objavio je na svom profilu video za koji kaže da je prethodio napadu.

Napad je samo prekršaj.

Iz zadarske policije kažu kako je događaj kvalificiran kao prekršaj.

“U noći sa subote na nedjelju oko 3.20 zaprimljena je dojava da je u jednom ugostiteljskom objektu na Obali kralja Tomislava došlo do naguravanja između više osoba. Po dolasku, policijski službenici zatekli su dva američka državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su imali povrede te su prevezeni u bolnicu. Mladiću od 24 godine konstatirane su lakše tjelesne povrede, a 25-godišnjak je dobio ljekarsku pomoć, rekla je Indexu glasnogovornica zadarske policije.

Također pitali su policiju zašto nisu jutros u saopćenju izvijestili o tome. “S obzirom da je događaj u radu, izvidi su u toku, nismo konkretno izvijestili o tom slučaju”, rekla je glasnogovornica.