(VIDEO) Vlogerica saznala da ima još nekoliko sedmica života, oprostila se potresnim videom

Foto: Screenshot/YouTube

Beauty vlogerica Samantha Jaelle Last doznala je da ima rijedak oblik veoma agresivnog karcinoma na mozgu nakon što se prošlog utorka probudila s neizdrživom glavoboljom koja nije prolazila.

Nakon dijagnoze, liječnici su joj rekli da ne postoji oblik liječenja koji bi joj u ovom stadiju mogao pomoći. Dali su joj tek nekoliko sedmica života.

Ova 49-godišnja majka četvero djece i baka sedmero unučadi iz Norfolka u Engleskoj odlučila je objaviti oproštajni video na YouTubeu gdje je njezine beauty vlogove namijenjene ženama u zrelijim godinama pratilo više od 15.000 ljudi.

“Moj posljednji oproštaj/Moja najgora sedmica”, naziv je videa koji je šokirao pratitelje ove Britanke.

“Želim završiti svoje YouTube putovanje. Bit će dobro, ali bit će i tužno”, pripremila je svoje pratitelje na početku snimke.

Zamolila ih je da joj pomognu financirati njeno posljednje putovanje po Velikoj Britaniji s obit pa se zatim slomila i zaplakala.

Pokrenuli su i GoFundMe kampanju, a onda je objavila da su njezini sponzori odlučili financirati putovanje. Samantha je već počela gubiti vid na jedno oko, a pogoršava joj se i pamćenje.