Cvijanović: RS želi mir i saradnju sa svima, bez napada i pritisaka

Foto: Fena

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas da su svi predstavnici vlasti, bez obzira na kojoj su poziciji, usmjereni na mir, stabilnost, očuvanje kapaciteta i identiteta RS.

“Neophono je da smo usmjereni na saradnju sa svima u BiH, ali da uvijek znamo gdje pripadamo i da je važno da djelujemo zajedno”, kazala je ona.

Kako prenosi Fena, istakla je da se u kontinuitetu dešavaju napadi na statusna obilježja, identitet, ali i na ustavni i funkcionalni kapacitet RS.

“Nažalost, to je ambijent u kojem mi živimo”, rekla je Cvijanović i dodala da RS želi mir i saradnju sa svima, te da ambijent u kojem obavljaju svoje poslove bude rasterećen političkih pritisaka, ali da se, nažalost, “čini da nisu svi u BiH opredjeljeni za takav pristup”.

Cvijanović je danas u Kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci, na centralnoj svečanost obilježavanja Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske RS, rekla da je obaveza da se „čuva herojski put Vojske RS, te RS i njene nadležnosti, te ustavni kapacitet“.

“RS je simbol naše slobode, života, sigurnosti za sve naše građane”, rekla je Cvijanović, koja je pripadnike Trećeg puka pozdravila s „Pomoz Bog junaci“.