Potvrđena imena ministara u Vladi RS-a

Višković je, nakon što je obrazložio ekspoze saopćio i sastav svog kabineta

Foto: Gordana Katana

U novoj Vladi Republike Srpske (RS) ministrica finansija bit će Zora Vidović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, dok će Srđan Rajčević voditi novoformirani resor za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo – potvrdio je mandatar Radovan Višković.

Ministar policije RS-a ostati će Dragan Lukač, Anton Kasipović na mjestu ministra pravde, Zlatan Klokić na mjestu ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju, a Srebrenka Golić ministrice građevinarstva.

Višković je, nakon što je obrazložio ekspoze saopćio i sastav svog kabineta.

Potvrdio je da će lider SP-a Petar Đokić biti ministar industrije i rudarstva, Duško Milunović ministar rada i boračko-invalidske zaštite, a Sonja Davidović ministarica porodice, omladine i sporta.

Lejla Rešić ostaje ministarica uprave i lokalne samouprave, a Neđo Trninić ministar saobraćaja i veza.

Nova ministrica trgovine i turizma je Dragica Kovač iz Foče. Novi resor privrede i preduzetništva vodit će Vjekoslav Petričević iz Doboja, a ministrica prosvjete i kulture je Natalija Trivić.

U novoj Vladi je osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata. Ministri dolaze iz SNSD-a, DNS-a, Demokratskog saveza-demos, Ujedinjene Srpske, solista i NDP-a.