Vlada distrikta osudila paljenje vikendice šefa Kriminalističke policije

Foto : Ilustracija

Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje napad na imovinu šefa Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta koji se prije nekoliko dana dogodio u mjestu Gornji Zovik, te od nadležnih institucija traži da što prije rasvijetli taj događaj.

U noći sa 6. na 7. juna u mjestu Gornji Zovik nepoznate osobe zapalile su vikend-kuću šefa Kriminalističke policije. Na navedenom objektu počinjena je potpuna materijalna šteta.

Šef Policije Brčko distrikta BiH upoznao je u srijedu Kolegij Vlade o izvršenom napadu kao i ranijim prijetnjama kojima je šef Jedinice kriminalističke policije bio izložen.

“Vlada Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovaj napad na pojedinca ali i instituciju Policije Brčko distrikta BiH i traži od Policije i drugih nadležnih institucija da poduzmu sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja motiva kao i pronalaska počinitelja napada. Kolegij Vlade pruža maksimalnu potporu Policiji Brčko distrikta BiH u ostvarivanju njihove primarne funkcije, odnosno zaštite osoba i imovine na području Brčko distrikta BiH”, priopćila je Vlada Brčko distrikta.

Ostavite svoj komentar