Matematika je za mnoge bauk. Ne i za Iliju Mićića iz Modriče. Ovaj izrazito talentovani mladić napamet rješava kompleksne matematičke operacije i zadatke.

Najčešće su to operacije sabiranja, množenja, korijenovanja i sl., koje Ilija rješava napamet, osim u rijetkim slučajevima kada se pomogne olovkom i papirom.

„Svaki dan ponešto uradim iz matematike, jer ja već to u nekom smislu znam, ali naravno da treba tu malo i vježbe“, kaže Ilija.

Razmišlja da bude nastavnik ili profesor matematike, jer je njegova ljubav prema računskim operacijama velika. Svjestan je da treba dosta učenja.

“Treba malo i razmišljanja, da se usredočimo na zadatak koji radimo, da pročitamo zadatak i da probamo nešto osnovno da uradimo jer ja mislim da bi se i to trebalo priznavati da napišemo podatake iako smo barem u nekoliko razumjeli zadatak”, dodaje Mićić.

U djetinjstvu je talent ispoljavao kroz igru. Roditelji su ipak mislili da je to samo dječija igra, dok je Mićić zapravo pomno zapisivao brojeve i uživao u njihovom sabiranju i oduzimanju. Majka, kao i svaka druga, ponosna na svoje dijete kao i otac koji ga naziva čudom.

SHARE