Divna priča iza fotografije Splićanke i Novosađanke sa Exita: “Stop mržnji”

Foto: Press

Zajedničke fotografije dviju djevojaka obučenih u hrvatsku i srpsku zastavu na EXIT festivalu izazivale su oduševljenje na društvenim mrežama.

U pitanju su Jelena iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, i Iris iz Splita, koja se ogrnula srpskom zastavom. Obje su za ovaj čin dobile niz aplauza gdje god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi, prenosi portal Moj Novi Sad.

Na ideju su, kažu, došle zajedno.

“Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga tko smo i smatramo da bi se i ostali ljudi trebali tako ophoditi jedni prema drugima. Zar je uopće bitno tko je odakle, tko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi se trebamo osloboditi tih okova i granica. U našem društvu se ne gleda tko je koje nacionalnosti, niti radimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo poslati poruku da se konačno treba gledati u budućnost, a ne u prošlost i trebamo učiniti da se više nikada ne dogodi onako nešto strašno kao što je rat jer smo isti! Vjerujemo da ne treba osuđivati ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav”, poručila je Novosađanka Jelena, prenosi Index.hr.

Ostavite svoj komentar