Potvrđena optužnica protiv oca koji je na Pagu bacio djecu s balkona

Foto: Agencije

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je u utorak optužnicu protiv 54-godišnjeg Josipa Rođaka, koji je 28. februara ove godine svoje četvero malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu.

PROČITAJTE I OVO: Otac koji je bacio djecu s balkona ostaje u pritvoru: Pio je tablete za smirenje

Na potvrđivanju optužnice optuženik nije osobno sudjelovao nego putem video linka, jer se već neko vrijeme nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Optužnica će sada biti upućena raspravnom vijeću koje će sazvati raspravu, najvjerojatnije na jesen, kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Rođak je optužen za četiri kaznena djela pokušaja teškog ubistva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

PROČITAJTE I OVO: Majka djece koju je otac bacio s balkona: “Ne želim ga vidjeti”

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u maju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubistva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. februara četvero malodobne djece bacio s prvog sprata obiteljske kuće u Pagu, s visine oko šest metara.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne “jer je riječ o zaštiti interesa djece”, prenosi Hina.