(VIDEO) Djeca su u posljednji tren napustila autobus: “Nešto je eksplodiralo, bježite, skačite, ostavite sve što imate..”

Foto: Screenshot

Danas oko 12.30 zapalio se autobus pun djece na autocesti kod Grobnika u smjeru prema Rijeci. U požaru srećom niko nije povrijeđen.

Kako prenosi Index, autobusom su na turnir u Labinu putovali mladi nogometaši Nogometnog kluba Zmaj iz Makarske. Radi se o dječacima u dobi od 10, 11 godina. U autobusu je bilo njih 30-ak, dva trenera te vozač.

“Prvo smo čuli prasak. Jak prasak. Kao da je nešto eksplodiralo. Svi smo se pogledali. Nakon toga je počelo nešto smrdjeti i dimiti se. Vozač je naglo zakočio i počeo se derati da svi hitno trčimo van… Vikao je – bježite, skačite, ostavite sve što imate, samo što prije izađite!”, ispričao je Indexu jedan od sudionika nesreće.

Djeca su u autobusu ostavila sve što su imala sa sobom i, sva sreća, na vrijeme napustila autobus.

Jer, kako nam kaže jedan od sudionika nesreće, samo 15-ak sekundi nakon što su svi napustili autobus i udaljili se 10-ak, 15-metara od njega, već je cijeli bio u plamenu.

Prema informacijama koje imamo, dječaci su zajedno s trenerima nakon toga otpješačili do prvog odmorišta, udaljenog oko kilometar od mjesta događaja.

Iz policije su ranije kazali kako se autobus zapalio u kretanju.

Ostavite svoj komentar