(VIDEO) Pojavio se novi snimak vozača koji je na autoputu skrivio tešku saobraćajnu nesreću

Foto: Screenshot

Nakon strašne saobraćajne nesreće koja se dogodila u četvrtak na naplatnim kućicama Sveta Helena u Hrvatskoj, a u kojoj su teško povrijeđene tri osobe, pojavio se snimak svjedoka koji kaže da ga je upravo vozač koji je tu nesreću skrivio za samo nekoliko centimetara promašio prije same nesreće.

PROČITAJTE I OVO: (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Novi detalji stravične nesreće: “Bio je haos, dijete je nešto pokušalo reći”

Saobračajnu nesreću izazvao je 35-godišnji vozač “BMW” Ozren M., koji je usljed velike brzine prednjim dijelom naletio je na zadnji dio automobila “škoda” mađarskih registracija. Vozač “škode” je u trenutku sudara usporavao zbog zaustavljenog vozila ispred, a od siline naleta je odbačen u lijevo u smjeru istoka te je prednjim dijelom udario na betonski zid i naplatnu stanicu broj 4. Nakon toga se okrenuo oko ose te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu stanicu broj 5, a potom je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio “audija” mađarskih registracija, kojim je upravljao 32-godišnjak.

“Audi” se kretao izlaznim trakom broja 5 naplatne stanice u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu putarine.

PROČITAJTE I OVO: (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Objavljen snimak stravičnog udesa na naplatnoj kućici

Usljed naleta naplatna stanica je odbačena na ulaznu traku te je metalnim dijelom udarila u automobil “ford” poljskih registracija kojim je upravljao 49-godišnjak, a koji se kretao ulaznom trakom 4 naplatne stanice Sv. Helena u smjeru sjevera. Sve tri povrijeđene osobe, među kojima je i jedan dječak, bile su u automobilu “škoda”.

Čitalac portala Varaždinski.hr navodi da je vozač koji je nesreću skrivio lelujao po cesti i prije toga.

– Snimao sam njegovu vožnju autoputem još od Varaždina, budući da nije vozio po propisima, već je vrludao cestom. Prije nego se zabio u naplatne kućice, promašio me za nekoliko centimetara – rekao je ovaj čitalac.

Ostavite svoj komentar