Vozač udario dječaka na biciklu: prebačen na intenzivnu

Foto: Hina/Agencije

Dječak koji je stradao u nesreći koja se jučer kasno popodne dogodila kod Koprivnice te zadobio po život opasne ozljede, prebačen je na odjel intenzivne njege u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić kazao je za epodravinu nam je da se radi o teškim ozljedama, dok iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj još nisu dali informacije o stanju djeteta.

Riječ je o jednom od dvojice dječaka na koje je, dok su bili na biciklu kada je na njih naletio vozač automobila koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je pronašla kasno sinoć i uhitila.

Kako je došlo do nesrće

“U mjestu Goričko, osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio sa ceste u južni odvodni kanal”, navodi policija i dodaje kako se uspio vratiti na cestu te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi i koji je potom pao s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

“Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku”, izvjestila je policija.

Drugi dječak srećom nije ozlijeđen, kako prenosi Index.

Ostavite svoj komentar